Add a Twitter-hez.. Add a Facebook-hoz.. Add az iWiW-hez.. Add a Startlaphoz.. Add a Google könyvjelzőkhöz
Oszd meg!

*******

2005
szitár, Imdad Khani Gharana
shankar-gitár, Imdad Khani Gharana

2006
Bansuri, Maihar Gharana

2007
Dhrupad, Dagarvani

Dhrupad, Dagarvani

Sarod, Senia Bangash Gharana

2008
ének, hindusztáni
Kathak tánc
szitár, Imdad Khani Gharana

2009
Gottuvadhyam, Karnatikus

szitár, Imdad Khani Gharana

shankar-gitár, Imdad Khani Gharana

Sarangi

2010
Santur
Dhrupad ének

2011
Tabla
Ghatam, Kanjira, Karnatikus

Sarod, Senia Bangash Gharana

Ének, Karnatikus
Bansuri

2012
Qawwali, Pakistan
Qawwali, Pakistan
Sarod, Shahjahanpur Gharana
szitár, Imdad Khani Gharana
hegedű, Karnatikus

2013
Dhrupad ének

2014
Indad Khani Sitar
Masters of Percussion

2015
Carnatic Bansuri
Imdadkhani Sitar

2016
Khyal Vocal
Maihar Gharana Sarod

Violin kulcs

2012. november 22. csütörtök
Müpa, Budapest 19.30

Dr. L. Subramaniam - hegedű
Ambi Subramaniam
- hegedű
V.V. Ramana Murthy
- mridangam
G. Satya Sai
- doromb

Úgy érzem, az itthoni közönség elszalasztotta értékelni, mekkora jelentőségű koncert zajlott november 22-én a Művészetek Palotájában. Ha létezik olyan státusz, hogy a Föld jelenlegi zenekultúráját átölelő művész, akkor ő most lejött közénk, és két órán át szórta kincseit...
- H. magyar Kornél cikke a Fidelióban


Dr. L Subramaniam
hegedű


Click on the image for a detailed one!

Semmi sem inspirál jobban, mint nagyszerű kollégám, Subramaniam zeneisége. Minden alkalommal, ha őt hallgatom, magával ragad ez a csoda” - Yehudi Menuhin.

Dr. Lakshminarayana Subramaniamot nevezik az indiai klasszikus zene Paganinijének és a hegedű indiai istenének is. Az bizonyos, hogy személyiségében egy indiai muzsikus elmélyültsége és a nyugati világ sztárjainak vonzereje egyesül. Rendkívüli népszerűsége alighanem sokoldalúságának és nyitottságának köszönhető, annak, hogy gyökereit el nem engedve az európai zenei hagyományban is meg tudott kapaszkodni, s így alkotott olyan egyedi zenei világot, ami a Föld minden táján megszólítja a hallgatókat.

Subramaniam az évek alatt rendkívül széles, stilárisan is sokrétű repertoárt épített fel. Játszott zenekarral és nélküle, írt filmzenét - Bertolucci A kis buddha filmjének szólistája volt -, és a legnevesebb muzsikusokkal állt össze, lett légyen szó európai klasszikus zenéről, dzsesszről, távol-keleti muzsikáról, vagy éppen a dél-indiai karnatak zenéről, amelyben első mestere az édesapja volt. A hegedűvirtuóz többek között olyan nagyságokkal játszott együtt, mint Yehudi Menuhin, Stéphane Grappelli, Jean-Pierre Rampal, Herbie Hancock, Stanley Clarke, George Duke, Al Jarreau és Jean Luc Ponty. Zeneszerzői munkásságának mérföldkövét jelenti a mikrohangközökkel is játszó Hegedű-fuvola kettősverseny, a Bach és a barokk zene előtt tisztelgő Tavasz rapszódia, valamint a védikus énekekre írt Fantázia, amelyet a New York-i Filharmonikus Zenekar mutatott be Zubin Mehta vezényletével.

hivatalos weboldala: www.indianviolin.com