Add a Twitter-hez.. Add a Facebook-hoz.. Add az iWiW-hez.. Add a Startlaphoz.. Add a Google könyvjelzőkhöz
Oszd meg!

*******

2005
szitár, Imdad Khani Gharana
shankar-gitár, Imdad Khani Gharana

2006
Bansuri, Maihar Gharana

2007
Dhrupad, Dagarvani

Dhrupad, Dagarvani

Sarod, Senia Bangash Gharana

2008
ének, hindusztáni
Kathak tánc
szitár, Imdad Khani Gharana

2009
Gottuvadhyam, Karnatikus

szitár, Imdad Khani Gharana

shankar-gitár, Imdad Khani Gharana

Sarangi

2010
Santur
Dhrupad ének

2011
Tabla
Ghatam, Kanjira, Karnatikus

Sarod, Senia Bangash Gharana

Ének, Karnatikus
Bansuri

2012
Qawwali, Pakistan
Qawwali, Pakistan
Sarod, Shahjahanpur Gharana
szitár, Imdad Khani Gharana
hegedű, Karnatikus

2013
Dhrupad ének

2014
Indad Khani Sitar
Masters of Percussion

2015
Carnatic Bansuri
Imdadkhani Sitar

2016
Khyal Vocal
Maihar Gharana Sarod

Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XIX.

2016. március 6. vasárnap
Trafó, Budapest 20.00

Ashvini Modak
a hindusztáni ének ifjú legendája

Shekar Ganesan - Harmonium
Vikas Naregal - Tabla

Jegyelővétel itt!


Ashvini Modak
ének

Ashvini  Modak hindusztáni klasszikus zene egyik legnagyobb tehetsége. Különleges zenei adottságait már 5 éves korában felismerte édesanyja, Smt. Latika V. Vyaghrambare, aki korának híres énekesnője volt. Anyai nagyapja P. G. Sukhatme a marathi színház művésze szintén segítette a fiatal tehetséget. Később Pt. Shri Bimalendu Mukherjee az Imdadkhani Gharana egyik különleges zenésze és tanítója házába költözött, ahol éveken keresztül részesült a hagyományos indiai oktatás, a Guru Shishya Parampara áldásában. Jelenleg a Kirana Gharana (Kirana éneklési stílus) világhírű mestere, Padmabhushan Dr. Prabha Atre tanítja.

A Khyal éneklési stílus mellett Asvini olyan rövid klasszikus stílusokban is otthonosan mozog, mint a Thumri, Dadra, Bhajans, vagy épp a Tappa. Asvini az All India Radio (AIR) énekese és számos koncertet adott világszerte.

"Ashvini Modak éneke mágikus keveréke az elhivatottságnak és a tehetségnek. Ashvini egyike azon keveseknek, akik a Tappa-t, a hindusztáni ének legnehezebb stílusát tudják énekelni."

The Times Of India

Ashvini hivatalos oldala: http://ashvinimodak.com

Shekar Ganesan
Harmonium

Shekar Ganeshan Pandit Vyas Murti Katti (Bangalore) tanítványa. Jelenleg Pandit Shubendra Rao tanítványa, énekes és tabla szólók elismert kísérője. Olyan nagyszerű zenészeket kísért, mint Ustad Akram Khan (tabla) Pandit Gokulotsav Maharaj, Vidushi Shano Khurana, Pandit Harish Tiwari, Pandit Deepak Chaterjee, stb. Shekar az All India Radio, az indiai klasszikus zenei rádió művésze.

Vikas Naregal
Tabla

Vikas Naregal egy híres zenészcsalád gyermeke. Pt. Hire Gowdal kezdte tanítani, majd 12 évesen lett a híres tabla guru Pt. Ravindra Yavagal tanítványa. Mesterén keresztül része lett a leszármazási láncnak, melynek megalapozója Ahmad Jaan Thirakwa, a XX. század egyik leghíresebb és legkiválóbb tablajátékosa volt.

Koncertjei mellett a bangalore-i Sarala Zenakadémia tabla tanára. Számos szólókoncertet adott világszerte és kiváló zenészek kísérőjeként is körbeutazta már Indiát és Ázsiát.