2018. október 13. szombat
Trafó, Budapest 20.00

Rajan & Sajan Misra Khyal ének
Sumit MishraHarmonium
Nihar Mehta Tabla

A világhíres benáreszi énekes testvérpár a Trafó színpadán.

„Amikor éneklünk, hiába két külön testben élünk, eggyé olvad a lelkünk”
Pandit Rajan & Pandit Sajan Misra

 
fotó: Zafir Dániel ©

India leghíresebb énekes testvérpárja 7 év után indul világ körüli turnéra, melynek keretében először fognak fellépni Magyarországon.
A Rága Bhairav-tól a Rága Bhairavi-ig egy különleges zenei koncepciót takar, amiben a két világhírű énekes átvezet minket
a különböző játékidőben megszólaló rágák érzelmi tengerein.

A koncert előtt, 19:15-től a Benáresz zenéje című dokumentumfilm 2. részét vetítettük magyar felirattal.

A koncert az ICCR segítségével valósul meg.


Rajan & Sajan Misra
Khyal ének

 
fotó: Zafir Dániel ©

A Padmabhushan címmel kitüntetett Pandit Rajan és Pandit Sajan Misra India legszentebb és egyik legősibb városa, Benáresz zenei iskolájának leghíresebb képviselői. Most az egész világot körbejárva mutatják be Benáresz, ősi nevén Kashi gazdag zenei világát. India minden kulturális és zenei díját megkapták már, számos turnéban mutatták be a világon ennek a különleges muzsikának a legmagasabb szintjét. Utolsó turnéjukra csak a zene öröméért indulnak el.

http://rajansajan.com/


Sumit Mishra
Harmonium

Benáresz leghíresebb harmónium játékosait felmutató családban született. Édesapja Pt. Sohan Lal Mishra, nagybátyja Pt. Mohan Lal Mishra, mindketten világhírű zenészek a maguk hangszerén. Sumit a fiatal generáció legnagyobb tehetsége, aki gyakorlatilag minden elismert énekest kísért már hangszerén.


Nihar Mehta
Tabla


fotó: Zafir Dániel ©

Nihar Mehta rokonai közt számos zenész és filozófus akad, és ugyancsak hozzájuk köthető az 1980-ban alapított “SAPTAK” zenei iskola és a hozzá kapcsolódó fesztivál is. Nihar a mindennapi élettel tanulta meg a zene szeretetét. 12 évesen kezdte elsajátítani a tablajáték fortélyait. Előbb nagybátyja Nandan Mehta és Pt Puran Maharaj tanította. Mivel apja és nagybátyja is Kishan Maharaj tanítványa volt, így Nihar-t is tanítani kezdte. Jelenleg Pt. Pooran Maharaj legbecsesebb tanítványa.

http://www.tablaineurope.com/